Omáčka s kuracím mäsom

Kuracie mäsko je najjednoduchšie na spracovanie a aj preto je najčastejším mäsom na našich stoloch. Je možné ho urobiť na viac ako 100 spôsobov, ale u väčšiny ľudí je kuracie mäso suché a ťažko sa prehĺta. Preto si môžete kuracie mäso dochutiť zaujímavou omáčkou. Jednu netradičnú máme pre vás pripravenú aj my. Čo všetko budeme na našu omáčku potrebovať ?

Suroviny:

40g oleja, 60g hladkej múky, cibuľu, 250 ml mlieka alebo 200 ml kyslej smotany, soľ, čierne korenie, uhorky

 

Postup prípravy:

Na panvici si spoločne spracujeme olej a hladkú múku, z ktorej vytvoríme zápražku. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľku, chvíľu popražíme a ihneď zalejeme vodou a mliekom. Alebo smotanu podľa chuti. Pridáme soľ a čierne korenie. Nakoniec pridáme uhorky, ktoré sme si najemno nakrájali. Dokoreníme ešte vegetou alebo iným korením. Po prevretí omáčky, ju môžeme ihneď podávať. Je chutná aj k inému, ako kuraciemu mäsu. Hranice fantázie sa ani v tomto smeru neurčujú. Dobrú chuť.

Mohlo by vás zaujímať:


Tento záznam bol zaslaný Omáčky k mäsu a označený , , , . Záložka je tu.

Komentáre sú uzavreté.